Vinkki – Kuinka Säästää Paljon Rahaa Tulostinmusteissa

mustetayttopullo

On monesti vaikea uskoa, kuinka moni muuten niin paljon tietokoneista tietävä kaverini ostaa vieläkin tulostimeensa musteet suoraan jostakin peruskaupasta kuten vaikkapa Gigantista. Vaikka monet heistä ovat jo tottuneet ostamaan esim. tietokoneidensa osat suoraan netistä jopa vaikka Saksasta asti, ei kuitenkaan suurin osa heistä ole koskaan edes ajatellut ostavansa tulostinmusteita netistä lähikaupan sijasta. Tämä on kuitenkin todella tyhmää, sillä tilaamalla musteensa netistä voi säästää todella paljon rahaa ja vaivaa.

Tulostinmusteet netistä = enemmän rahaa lompakossa

Kaikki musteita joskus tulostimeen ostaneet tietävät, että niistä pyydetään ihan tajuttoman isoja summia rahaa suhteutettuna siihen mitä sillä rahalla oikeasti saa. Totuus kuitenkin on, että ei sellaisen mustepatruunan tekeminen paljoakaan maksa, ja sen valmistuskustannukset ovat todella pienet verrattuna sen myyntihintaan. Ne ovatkin nykyään iso rahantekoväline monille firmoille, jotka haluavat saada lisäkassavirtaa muunkin kuin elektroniikan muodossa. Siinä missä ihmiselle voidaan myydä uusi tulostin ehkä noin kerran 4 vuodessa, voidaan tällä väliajalla helposti myydä monen sadan euron edestä musteita siihen aikaisemmin myytyyn tulostimeen. Tästähän valmistajat tykkäävät, eikä mikään ihme.

On kaksi merkittävää syytä, miksi mustekasetit kannattaa tilata netistä. Toinen on se, että netissä on kovempi kilpailu, jonka takia hinnat ovat alhaisemmat kuin perinteisissä kaupoissa. Toinen on se, että netistä löytää epävirallisia musteita tulostimeen, jotka ovat usein aivan yhtä hyviä kuin viralliset. Ainoa merkittävä ero on se, että ne ovat sitten noin puolet halvempia.

Suurin osa käyttäjistä ei tule näkemään eroa virallisten ja epävirallisten musteiden välillä, muuta kuin lompakossa. Tämän takia olenkin niitä suositellut vahvasti kavereilleni, ja moni jotka ovat asiaan hiemankin perehtyneet ovat alkaneet ostamaan tulostinmusteensa netistä. Tulostinmuste.fi on uusi hyvä verkkosivusto, josta löytyy tietoa ja kauppasuosituksia mustekasettien ostamiseen netistä. Suosittelen kurkkaaman sitä jos haluat saada paremmin tietoa ja löytää jonkin hyvän kaupan musteiden ostoon.

Kierrätä mustepatruunat ja säästä luontoa

Toinen asia mitä monikaan ei tiedä on, että mustekasetteja ei todellakaan tulisi heittää roskien mukana menemään kun ne tyhjenevät. Sen sijaan ne kannattaisi viedä joko liikkeeseen, tai lähettää postitse liikkeeseen joka hävittäisi ne ekologisesti ja paremmin. Esimerkiksi HP musteita voi lähettää suoraan HP:lle, jossa he kierrättävät ne tehokkaasti ja ympäristö säästäen.

Todellinen ekologinen kuluttaja taas ostaa suoraan mustekasetteja, joita voi täyttää uudelleen. Tämä on kaikkein paras keino jätteen vähentämiseksi, sillä siinä tapauksessa pystyt vain lisäämään uudet musteet vanhaan patruunaan, ja jatkaa sillä sitten käyttöä suoraan. Näitä tälläisiä uudelleentäytettäviä mustepatruunoita ei tahdo oikein löytyä muualta kuin netistä, mutta niitä saa kyllä lähes jokaiselle tulostinmallille kunhan katsoo nuo muutamat suurimmat suomalaiset tulostinmustenettikaupat.

Itse olen siirtynyt nyt täysin näihin, sillä huomasin kuinka paljon ihan turhaa roskaa noista perinteisistä mustekaseteista oikein tulee. Kun miettii, että siinä on noinkin paljon muovia ja muuta roskaa, vain sen takia että saisi tuon jonku 20 ml mustetta tulostimen käyttöön. Tosi surkea hyötysuhde, ja jos noita heittäisi aina vaan pois, niin kyllähän siinä sitä roskaa kertyisi ihan urakalla.

Kannattaa siis oikeesti miettiä hieman enemmän tuota muste tilannetta kuin moni miettii, Pienelläkin harkinnalla voi tulla yllättävän isoja eroja, ja jos jokainen vähentäisi tämän musteen käytöstä syntyvän jätteen määrää edes puoleen, olisi silläkin jo melko merkittävä vaikutus maapallon kannalta. Jokainen meistä voi tehdä valintoja arjessa, ja tämä musteiden kierrätys ja ekologinen käyttö on eräs sellainen, jota moni ei tule kuitenkaan ajatelleeksi.

Se on kuitenkin loppujen lopuksi parempaa sekä ympäristölle, että myöskin pankkitilin saldolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *