Onko tietokone aiheisista lehdistä mihinkään 2017

Tottahan se vahvasti on, että nämä tietokoneisiin liittyvät asiat on siirtynyt lähes täysin nykyään nettiin. 2017 on jo sellainen vuosi, että asiaa käsittelevät nettisivut ovat suuremmassa roolissa kuin vanhat paperiset lehdet. Joitakin on kuitenkin vielä jäljellä, joista ehkä tunnetuimpana Mikrobitti lehti.

tietokone lehdet

Mikrobittikin onnistui kuitenkin ajamaan monet sen tilaajista pois uudistuksensa aikana 2008 vuoden paikkeilla. Moni näistä ei ehkä tiedä, että lehti on uudistunut sen jälkeenkin, ja samalla vaihtanut nimensä takaisin Mikrobitiksi. Epäonnistuneen muutoksen aikanahan se vaihdettiin MB lehdeksi.

Miten Mikrobitillä sitten menee nykyään, ja miltä sen tulevaisuus näyttää?

Onko aika mennyt lehtitilausten ohi?

Mikrobitin levikki on laskenut aika rajusti sen kulta-ajoista, ja onkin mielenkiintoista nähdä miten lehden käy. Sehän myytiin pari vuotta sitten eri kustantajalle, ja nykyään sillä on aivan uusi omistaja. Samalla tämän kustantajan vanha MikroPC -lehti yhdistettiin Mikrobitin kanssa, jolloin niiden toimituksetkin yhdistyivät. (Lähde: parhaatlehtitarjoukset.com)

Olen nyt pari numeroa lukenut tätä uutta lehteä, ja sanottava on että se on selvästi parempi kuin vanha edellisestä uudistuksestä kärsinyt lehti. Kuitenkin, en ole aivan varma onko tälläiselle lehdelle kysyntää enään 2017, vuonna jolloin suurin osa asiasta kiinnostuneista on siirtynyt lähes täysin nettiin. Siinä missä paperisia lehtiä voi ehkä vielä helposti myydä hieman vanhemmalle väelle, on nörteille paperisten lehtien myyminen ehkä se vaikein tavoite saavuttaa.

Ongelmia on useita.

  1.  Tiedot uusista julkaisuista ja muutoksista ilmaantuu ensiksi nettiin, ja vasta sitten myöhemmin lehtiin. Kun juttu saadaan lehden mukana ulos, on moni siitä kiinnostunut lukenut jo kaiken kiinnostavan netistä, ja ehkä katsonut jopa videoista asiasta.
  2. Suomalaisten englanninkielen taito on niin korkeaa, että moni nuorempi varsinkin voi lukea asioista myös englanniksi. Tämän takia heidän ei tarvitse tyytyä suomalaiseeen tarjontaan, vaan se kilpailee myös enkun kielisten juttujen kanssa. Ja suuressa maailmassa budjetit ovat yleensä huomattavasti suuremmat, ja yksinoikeusjutut tavallisempia.
  3. Netistä tietoa saa laadukkaasti ja ilmaiseksi enemmän kuin ehtii lukea. Miksi siis maksaa erikseen tietokonelehdestä, jos asian saa suunnilleen samalla tavalla netistä ilmaiseksi?
  4. Netin kautta ei tarvitse maksaa postimaksuja, jotka voivat nousta Suomessakin yllättävän suuriksi.

Se miten Mikrobitti lehti ja muut alan lehdet pystyvät näihin haasteisiin vastaamaan jää nähtäväksi. Kuitenkin itse olen hieman skeptinen, ja en olisi itse sijoittanut tämän lehden ostamiseen jos se olisi ollut mahdollista. Tulevaisuus on mielestäni enemmän netissä, ja paperiset lehdet taistelevat sitä vastaan. Vielä on jotenkin onnistuttu, mutta lehtien levikit laskevat koko ajan, enkä nää että tämä tulisi muuttumaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *