Onko järkeä hakea lainaa netistä?

Nykyään tuntuu ainakin mun tuttavien keskuudessa olevan jo aika tavallista, että haetaan lainaa netistä silloin kun tarvitaan pikaista rahoitusta jostakin syystä. Enään ei porukka mene pankkiin hakemaan lainaa, kun se on kuulemma paljon helpompaa netin kautta, eikä kuulemma edes maksa juuri paljoa enempääkään.

Itse en ole koskaan ottanut mitään pikavippiä tai lainaa netistä, joten olin hieman utelias selvittämään tätä asiaa. Kannattaako lainaa oikeasti hakea netistä, vai onko pankki vieläkin se parempi vaihtoehto.

Pikaluotot vertailussa

Pikavipit ovat vaihtuneet jonkin verran pikaluotoiksi netissä ,ja koska halusin mahdollisimman ajankohtaista tietoa helposti (en mitään pikavippien hintoja vuodelta 2009), niin päätin tarkastelun kohteeksi ottaa pikaluotot. Lähteenä käytin Seriffilainojen pikaluottovertailua.

Mitä katselin noita pikaluottoja, niin ne vaikuttivat olevan aivan sama asia suunnilleen kuin pikavipit, mutta eri nimellä ja pienellä erotuksella. Noi toimii enemmän kuin luotot, mutta käytännössä kun kyseessä on pikaluotto, niin se on ihan sama asia kuin pikavippi tässä tarkoituksessa. Eri asia olisi, jos puhuttaisiin kulutusluotoista, joita en nyt kuitenkaan huomioi.

pikaluotto netistä

Pikaluottojen hinta

Ensimmäinen ja ehkä se tärkein vertailu koskee hintaa. Onko pikaluotto netistä halvempi vai kalliimpi kuin lainan ottaminen pankista tai luottokortilla?

Vastaus: Kyllä se yleensä on.

Pikaluotot eivät ole halpoja, ja monien niistä korkokulut pyörivät jopa yli 100 % vuositasolla. Luottokortit ovat toiseksi kallein vaihtoehto, ja pankkilaina kaikkein edullisin. Näin ollen hinnan puolesta pankista lainan ottaminen on parempi vaihtoehto kuin pikaluotto.

Helppous

Pakko se on myöntää, että pikaluotot vievät vertailun, kun katsotaan kuin helposti niitä saa verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Luottokortteja saa kyllä aika helposti, mutta se vie aikaa kun postittaa hakemuksen, se käsitellään ja sitten postissa tulee se oma kortti. Kestää helposti ainakin viikon tai jopa kaksi, että pääsee omaa korttia käyttämään.

Pankista lainaa voi periaatteessa saada nopeasti, jos suhteet on kunnossa. Kuitenkin varsinkin nuoremmilla, joilla ei ole asunto- ja autolainaa ei yleensä ole sellaisia suhteita, että lainaa saisi tuosta vain. Tällöin joutuu täyttämään hakemuksia, joihin menee oma aikansa.

Pikaluoton voi näemmä saada tililleen monesti jo alle tunnissa, joten se vie voiton nopeudessa selvästi.

Kannattaako lainata siis netin kautta?

Se kannattaako lainaa hakea netistä riippuukin selvästi mitä arvostaa, ja kuinka nopeasti rahaa tarvitsee.

Jos rahaa on pakko saada heti, on pikaluotto selvästi nopein vaihtoehto sen saamiseksi.

Mutta jos ei ole kiirettä, on luottokortti tai pankkilaina halvempi keino saada lainaa, joten niitä kannattaa suosia. Huomasin kyllä tässä testissä, että pikaluotot olivat parempia kuin olisin ajatellut etukäteen, joten ymmärrän kyllä miksi jotkut kaverini niistä niin pitävät. Itse kuitenkin hakisin mielummin vippiä pankista, koska se on halvempaa ja itselläni ei ole kiire.

Ei pikaluotot siis ihan huonoja ole, mutta valitettavan kalliita vain. PIeninä summina varmasti ihan ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *